Een dagje in het ziekenhuis

Ondertussen zijn we reeds over de helft, want de ziekenhuisopname is met een weekje ingekort nog tot 22 maart!

Elise doet het heel goed hier! Ze houdt goed vol en doet alles met de glimlach.

Hier zie je een standaard schema van elise:

Elise mag niet veel zitten. We zijn gestart met max. 3x half uur/ dag naar 3x 1u/dag. De rest van de tijd moet ze staan in sta-tafel of liggen. Ook stappen met kaye walker is even niet mogelijk. Ze leren haar nu een goed stappatroon en wensen te vermijden dat haar terug fout stapt. Dit is even pittig: ze heeft veel minder bewegingsvrijheid hierdoor.

Naar de ziekenhuisschool gaan is niet zoals naar een gewone school. Dit is vaak alleen of met max 2 kindjes in de klas, daardoor gaat het tempo heel snel. Ze gaat ook niet zittend naar school, maar in buiklig met strekkers rond haar benen.

Kiné wordt gegeven in de kinézaal. Hier doen ze oefeningen om beter te kunnen stappen. De ergo gaat haar onder andere leren hoe ze volledig zelf haar jas aan- en uit- kan doen en hoe ze haar boekentas in en uitlaadt. Ze leert ook knoppen los- en vastmaken.

Ze eet ’s middags warm eten. Dit mag ze volledig zelf bestellen en kiezen op de scherm in de kamer. Ze eet bijna altijd in bed.

Elke week op woensdag is er een evaluatiemoment. Elise toont de dokters en kiné’s welke vooruitgang er is geboekt. Voorlopig is iedereen zeer tevreden!

Positionering is ofwel statafel ofwel leggen ze haar in rare positie: in buiklig met 1 been in de lucht. Tijdens de statafelmomenten volg ik via de iPad ook les met mijn thuisschool.

Elise moet ook regelmatig op haar buik en rug liggen. Op de buik liggen valt mee, dan kan ze tenminste nog een boek lezen, een spelletje spelen of tekenen. Maar het is moeilijk om haar bezig te houden als ze plat op de rug moet liggen en bijna niet mag bewegen. Het schermpje viert weer hoogtij. Dat wordt aanpassen thuis… 😉

Bedankt ook voor alle mooie kaartjes en cadeautjes! Mijn muur hangt al goed vol… Maar er is nog steeds plaats voor iedereen die nog niets gestuurd heeft 😉

Plaats een reactie