We zijn gestart!

Woensdag onderging Elise de botox. Dit ging allemaal redelijk vlot. Ze stond als eerste geprogrammeerd, dus om 8u waren we al operatiekwartier. In de ontwaakzaal was ze wat misselijk, maar na toedienen van wat medicatie was dit vrij snel opgelost. Anderhalf uur later waren we al op de kamer en er leek niets aan de hand. Bij het aankleden viel er al direct een verminderde spierspanning op. Ook had ze wel wat blauwe plekken op haar bovenbenen.

De benen liggen volledig plat! Zonder spierspanning

Op de middag waren we al thuis. Eens thuis kwam de eerste pijn wel ( hoofdpijn en pijn aan benen) maar met pijnstilling was dit onder controle. Het was het duidelijk wel een zware dag geweest, want ze was de eerste uren thuis heel stil.

‘s nachts was ze wel wat grieperig en ze heeft nog steeds wel last van vermoeidheid.

We merken wel dat Elise zelf meer ontspannen is! Meer meegaand… het doet je nog maar eens stilstaan dat fysieke (spier)spanning ook mentaal zwaar om dragen is geweest…

Ze heeft gelukkig niet aan functionaliteit verloren en we zijn volop begonnen met optrainen van de andere spieren. minstens 1 u kiné-oefeningen per dag ( ook in het weekend zetten wij de oefeningen thuis verder) , minstens 1,5 uur in de sta-tafel en ‘ s nachts kniestrekkers. ze doet het voorlopig goed. Het wordt nog een zwaar programma de komende 3 maanden.

Morgen gaat ze opnieuw naar school om te proberen en wordt het testen of ze deze therapie kan blijven combineren met school. Morgen starten we met halve dag. Om 10u even een check of het allemaal lukt daar… spannend maar hoopvol kijken we toekomst tegemoet…

2 gedachten over “We zijn gestart!”

  1. Hoi Sophie,
    Wauw, klinkt al goed dat Elise zelf ondervindt dat het haar iets gemakkelijker maakt.
    Maar inderdaad, de eerstvolgende maanden gaan weer ( wanneer niet) zwaarder zijn, maar als Elise lacht, ben ik zeker dat het jullie dag weer opfleurt.
    Grtjs
    Suzanne

    Like

  2. Oh Sofie,

    Ik hoop zo dat het veel ontspanning en beterschap voor Elise brengt.
    Iedereen kan een voorbeeld aan haar nemen. Zo flink alles doorstaan.
    Geef ze een dikke knuffel van mij.

    Groetjes
    Veronique De Lee

    Like

Plaats een reactie